Hírek

HírekTOYOTA Auris Touring Sports

TOYOTA Auris Touring Sports

Megérkezett telephelyünkre az új generációs Auris kombi karosszériás változata, az Auris Touring Sports.

 
  • A C-szegmens legelső full hybrid hajtású kombija, teljes értékű férőhellyel és csomagtérrel

  • Kategóriaelső, 86 g/km CO2-kibocsátás, és a hasonló teljesítményű dízelautóknál jelentősen alacsonyabb NOx- és koromrészecske-emisszió

  • Kategóriaelső, 1658 literig bővíthető csomagtér

  • A szegmens legpraktikusabb modellje egy mozdulattal dönthető Easy Flat hátsó ülésekkel, két magasságban beállítható csomagtérpadlóval és két állásban használható kalaptartóval
A stílusos, új Toyota Auris Touring Sports megjelenésével a gazdag motorválasztékú modellcsalád az igen népszerű kombi karosszériával gyarapodik. Ez a szegmens első kombija, amely full hybrid hajtással is kapható; az új modell kiválóan jelzi a Toyota törekvését, hogy Hybrid Synergy Drive technológiáját mind szélesebb termékskálán alkalmazza.


Az Auris Touring Sports a dinamikus dizájn, a szegmens legmagasabb szintű funkcionalitása és a rendkívül tágas raktér egyedülálló kombinációját kínálja. Mivel az akkumulátor a hátsó ülések alatt kapott helyet, a HSD hajtáslánc alkalmazásával nem csökkent az autó szállítási kapacitása és a csomagtér mérete, amely így a hagyományos benzin/dízelüzemű motorokkal szerelt változatokkal megegyezően 530 literes befogadóképességgel bír. 


Menetdinamika


A Toyota azon törekvéseivel összhangban, hogy tovább tökéletesítsük modelljeink menetdinamikai képességeit, az Auris Touring Sports tervezése során minden olyan fejlesztést felhasználtunk, amelyek az új Auris ferdehátú modellt is jellemzik.


A karosszéria merevebb lett, a futóművet és a kormányművet továbbfejlesztettük, az autó tömegközéppontja és a vezetői üléspozíció mélyebbre került, és az NVH (NVH – zaj, vibrációs és nyersesség) értékek is tovább javultak, így az autó kellemesebb és élvezetesebb vezetési élményt kínál.


A C-szegmens kombi-piacán egyedülálló full hybrid hajtás mellett az Auris Touring Sports kínálatában a ferdehátú Auris többi erőforrása is megjelenik: az 1,33 literes Dual VVT-i és 1,6 literes Valvematic benzinmotorok, valamint a továbbfejlesztett 1,4 és 2,0 literes D-4D dízelmotorok.


A HSD rendszer 1,8 literes VVT-i benzinmotorja és elektromotorja egymástól függetlenül, és közösen is hajthatják az autót; a hajtáslánc legnagyobb teljesítménye 136 lóerő (100 kW), s az Auris Hybrid Touring Sports 10,9 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órás tempóra, a végsebesség pedig 180 km/óra.


Ugyanakkor az Auris Hybrid kategóriaelső CO2-kibocsátása mindössze 86 g/km. Emellett az autó NOx- és koromrészecske-kibocsátása jelentősen alacsonyabb, mint a hasonló teljesítményű dízelmotoros járműveké.


A Toyota Stop & Start technológiája és a modern Multidrive S váltó alkalmazásával az Auris Touring Sports teljes motorpalettája rendkívül kedvező CO2-kibocsátási értékeket mutat. Az 1,33 és 1,6 literes benzinmotorok emissziója 127 illetve 139 g/km, a 2,0 literes dízelé 115 g/km, az 1,4 literes dízel blokké pedig mindössze 109 g/km.


Az újdonság már bruttó 4.190.000.-Ft-tól elérhető, szeretettel várjuk tisztelt Ügyfeleinket a különböző verziók részletes bemutatásával, illetve a teszt gépkocsikkal megtehető próbaút lehetőségével is összefüggésben.2013. július 08. 13:49