ELEKTROMOS TOYOTA MODELL ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL!

Vezesse át vállalkozását az elektromos mobilitás korába a Toyota segítségével!

Toyota bZ4X tisztán elektromos, összkerékhajtással:


Az erős felépítésű és dinamikus SUV-kialakítás kategóriaelső összkerékhajtással és elektromos hatótávval párosul. Az innovatív és hatékony bZ4X minden eddiginél nagyobb nyugalmat biztosít. Robosztus, mégis stílusos megjelenésével a Toyota bZ4X egyaránt otthonosan mozog városban és terepen. Az elektromos autók modern, karcsú sziluettjét a SUV modellek magabiztos, impozáns kiállásával összehozva a végeredmény egy igazán egyedi forma lett.

Élvezze a károsanyag-kibocsátás nélküli vezetést a bZ4X versenyképes hatótávolságának köszönhetően!


A Toyota tisztán elektromos bZ4X modellje szabadságot ad, bárhová is tart. Versenyképeshatótávolságot* és egyszerű töltést kínál, így teszi könnyeddé a tisztán elektromos autózást.

 

Állami támogatás röviden

2024. február 5-től vissza nem térítendő állami hozzájárulást igényelhetnek elektromos személygépkocsi, kisbusz vagy könnyű haszonjármű megvásárlásához a magyarországi vállalkozások.

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező vállalkozás, amelynek alapítása 2021.12.31. vagy ennél korábbi dátumú, és a támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti nettó árbevétele, egyéni vállalkozó és egyéb önálló vállalkozó esetén a bevétele meghaladja a projekt elszámolható költségét.

Továbbá, Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenységet folytató egyéni cég vagy egyéni vállalkozó kizárólag abban az esetben nyújthat be támogatási kérelmet, amennyiben a cégjegyzékében vagy az egyéni vállalkozói nyilvántartásában legkésőbb 2023. december 1-éig bejegyzésre került a Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenység.

A támogatásra jogosult vállalkozások a foglalkoztatottak számától függően akár tizenhat jármű vásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami támogatást, amelynek egy járműre eső összege a jármű kategóriájától, nettó vételárától, illetve akkumulátorának kapacitásától függően 2,8 – 4,0 millió forint. Tíz főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások egy, 10-49 fős állományú társaságok legfeljebb öt, az 50-249 alkalmazottal működő cégek maximum tíz, az ennél nagyobb vállalatok akár tizenhat járműre pályázhatnak.

A programban 2024. február 5-től nyújthatók be pályázatok, a pályázati időszak tizenhárom hónapon át, 2025. március 31-ig tart. A pályázók már korábban megkötött, illetve később realizálódó adás-vételi, illetve lízingszerződésekre is igényelhetnek támogatást; a projektek vonatkozásában a 2023. november 1. és 2026. április 30. között felmerülő kiadások számolhatóak el. A támogatásban részesülő jármű a projekt megvalósításának befejezésétől számított 3 évig, de legkésőbb 2027. december 31-ig nem idegeníthető el, nem adható bérbe vagy használatba, illetve nem vonható ki a forgalomból, a járműre erre az időszakra teljes körű CASCO biztosítást kell fenntartani.

A pályázat pontos feltételrendszerét az ezen a linken keresztül elérhető Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak (RRF-10.10.1-24) kiírás tartalmazza.

 

Miért válassza a Toyota elektromos modelljeit?

Az akkumulátoros elektromos hajtástechnológiát nem véletlenül nevezik számos piacon új energiájú rendszernek: az akkumulátorok, villanymotorok és vezérlő rendszerek fejlesztése és gyártása, valamint későbbi karbantartása és javítása alapvetően eltérő kompetenciát és tapasztalatot feltételez a gyártók részéről. A Toyota minden versenytársánál nagyobb gyakorlattal rendelkezik a nagyfeszültségű elektromos hajtási platformok fejlesztésében: a cégcsoport huszonhét éve mutatta be első részben elektromos (hibrid) járművét, azóta több mint 20 millió villamosított járművet állított elő és értékesített világszerte. Ennek a páratlan ismeretnek is köszönhető, hogy a cégcsoport egyedülálló módon akár 10 éves garanciát vállal elektromos típusainak akkumulátorára.
 

Milyen modellek vásárlására kérhető támogatás?

Amint korábban említettük, a jelen pályázati kiírás a járművek akkumulátorának energiatároló képességétől (kapacitás), valamint azok nettó vételárának mértékétől teszi függővé a támogatás
 

Milyen típusok vásárolhatók meg állami támogatással?

A fenti feltételekkel öt tisztán elektromos Toyota típus vásárlása vagy lízingelése esetén igényelhető az állami támogatás*, felszereltségi szinttől függetlenül.

 

*WLTP kombinált ciklus: modellváltozattól függően 411-512 km. Az elektromos hatótávolság-adatok összehasonlítási célokat szolgálnak, és olyan tényezőktől függően változhatnak, mint a kiválasztott felszereltségi szint és a használt üzemmód, a használatban lévő tartozékok (utólag felszerelt), a vezetési stílus, az időjárási viszonyok, a sebesség és a jármű terhelése. Előfordulhat, hogy ezek a számok nem tükrözik a valós vezetési eredményeket. Minden jármű a Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure (WLTP) szerint lett tesztelve és minősítve.

*Az RRF-REP-10.10.1-24 kódszámú, vállalkozásoknak szóló, Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak című kormányzati felhívás útján elérhető állami támogatás mértékét a felhívásban leírtak szerint az akkumulátor kapacitás határozza meg (M1 (személygépjármű) esetén 2,8-4 millió Ft, N1 (haszongépjármű) esetén 3,6-4 millió forint. A felhívásban leírtak szerint a pályázat keretén belül beszerezhető járművek darabszámát a vállalkozás állományi létszáma határozza meg.Az állami támogatás a www.palyazat.gov.hu oldalon pályázat útján érhet el. A leadott pályázatok elbírálását a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága bonyolítja le. A pályázat eredményéért nem vállalunk felelősséget. A tájékoztatás nem teljes körű, további információért és részletekért keresse fel a www.palyazat.gov.hu oldalt, vagy a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságát.


Dokumentumok

 bZ4X árlista [2,72MB]
< Vissza az előző oldalra

Gyorsgombok

Szervizidőpont Tesztvezetés Információkérés
Szervizidőpont Szervizidőpont Tesztvezetés Tesztvezetés Információkérés Információkérés
Aygo X
Aygo X
C-HR
C-HR
Camry
Camry
Corolla Sedan
Corolla Sedan
GR Yaris - 3 ajtós
GR Yaris - 3 ajtós
Hilux
Hilux
Proace City Van
Proace City Van
Proace City Verso
Proace City Verso
Proace Van
Proace Van
Proace Verso
Proace Verso
Rav4
Rav4
Rav4 Plug-in
Rav4 Plug-in
Yaris - 5 ajtós
Yaris - 5 ajtós
Yaris Cross
Yaris Cross
szechenyi_2020